Spegel, spegel på väggen där...


 
Den där hemtentan tar över mitt liv just nu. Vad jag än gör så finns tankarna där och på vad jag har kvar att skriva, och det blir en ständig stress som är så jobbig. Men jag försöker att tänka på att när jag på tisdag (senast kl 23.55) har lämnat in den kan jag slappna av helt för första gången på två veckor. Då är tentaplugg, tenta och hemtenta över. Och då kan jag bli lite mer social och lite trevligare igen.
 
På tal om något annat så är min spegel nere från väggen nu. Anledningen till det är att jag ska kunna bryta vissa beteenden, man kallar det väl bodychecking tror jag. Stunden innan jag ska gå och lägga mig är extra jobbig för mig. Kvällen och natten har genom alla mina sjukdomsår varit tiden då jag har utvärderat dagen, mig själv, vad jag ska göra bättre och framförallt har jag då tänkt och skrivit ner en massa dåligt om mig själv. Och en viss mängd träning var alltid en tvång innan jag fick gå och lägga mig, hur sent på kvällen/natten det än var. De dåliga skrivrutinerna är som tur är ett minne blott och även tvångsträningen. Visserligen har jag perioder då jag känner behovet av att träna innan läggdags men det är inte alls samma tvång över det, men fortfarande ett negativt beteende som jag vill bli av med helt. Men värst av allt har alltid var spegeln, och jag har haft väldigt svårt att släppa det beteendet eftersom det går per automatik. Jag har inte varit så medveten om att jag gör det och varför jag gör det förrän de senaste månaderna när jag fick i uppgift att lägga märke till all bodychecking jag gör under en dag. Nu förstår jag att det är spegelbilden som spelar den största rollen, där den sanna utvärderingen kommer. Det är den som bestämmer om dagen har varit bra eller dålig. Och ni ska bara veta hur svårt det har varit att ta ner den där spegeln. Det känns tomt men det är enda sättet för mig att kunna bryta beteendet.
 
Ja, tänk vilka problem en spegel kan ställa till med. Och nu ska jag gå och lägga mig utan att titta mig i spegeln. Ett steg framåt.
 
Hemtenta...

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0