I fell for everything you said


 
Sådär, då var hemtentan inlämnad. Det känns skönt men inte jättebra. Jag orkade inte leta fel tillslut så jag bara skickade in den innan jag började röra runt för mycket. Jag hoppas jag blir glatt överraskad när betygen kommer för jag tvivlar att jag når upp till mitt mål... men strunt samma, inget jag kan göra åt det nu. Det bästa med idag var att det var tillräckligt varmt och soligt så att man kunde rida utan jacka. Helt underbart! Jag märker så tydligt hur solen piggar upp och ger mig energi, och det känns skönt.
 
På tal om något annat mindre roligt så tog jag ju ner min spegel för två dagar sedan och jag förstår nu hur mycket jag har använt spegeln för att hela tiden kunna se ner på mig själv. Och jag förstår att jag aldrig hade kunnat bryta beteendet utan att ta ner spegeln. Det är läskigt hur jag har vant mig vid att alltid titta spegeln och tänka någon dum tanke. Alltså varenda gång jag går förbi, varenda gång jag bara går in på rummet för att lämna en sak... utan att tänka på det svänger jag runt bara för att kunna se min spegelbild och drar ibland upp tröjan för att se om magen  har blivit större sen sist jag tittade. Och det är först nu när jag inte ser någon spegelbild som jag lägger märke till vad jag faktiskt gör... och det jobbigaste är att det inte bara gäller min egen spegel, utan många andra i huset också. Inte på samma sätt men det finns vanor där också. Hemskt det här, och så sjukt beteende... Och jag hatar att det ger mig så mycket ångest att inte kunna titta i den dumma spegeln.
 
If I am dreaming, let me be dreaming
 
Ingen mer spegel...
 
Hemtenta klar!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Har följt din blogg men inte skrivit innan. Ett tips för att bryta negativa tankar när du tittar i spegeln är att tänka aktivt en eller flera positiva tankar antingen tyst eller säga dom högt t.ex. jag duger precis som jag är, hallå snygging, jag tycker om mig själv. Kanske kan funka för dig? Tycker du kämpar på jättebra och du är på rätt väg.

Svar: Tack för tipset! Nu har jag ju tagit ner min spegel men jag ska försöka tänka mer positivt när jag tittar i andra speglar. Tack, jag känner också att jag är på rätt väg! :)
Sofie

2014-03-18 @ 10:06:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0