Once in a lifetime means there's no second chance


 
Idag har det varit vinterkallt. Det känns som om jag fortfarande inte riktigt har tinat upp än. Som tur är har det varit vindstilla så det har faktiskt varit helt underbart egentligen. Jag njöt av ridturerna i eftermiddags och när det är så fint väder känns det lite som om allt stannar upp, och då kan man prata om mindfulness. Jag har alltid sagt att den enda mindfulness som fungerar på mig är ridning. Så ja, underbart men kallt när solen började gå ner. Annars idag har jag försökt plugga, och sen tänkt en hel del. När det händer saker i livet som liksom skakar om tryggheten så börjar jag tänka på vad livet egentligen är till för, och hur jag vill fortsätta leva mitt liv. Det är sånt där som jag snurrar in mig i och egentligen inte kommer fram till något bra svar men jag tror nog ändå att det är bra att ta tag i sig själv någon då och då. Alltid kommer man på något som man inte har tänkt på.
 
Idag, och många andra dagar också för den delen, tänkte jag på att jag fortfarande kämpar med samma saker som jag har gjort det senaste åren och sen jag slutade dagvården, som att äta fullvärdigt, inte promenera så mycket, gå och lägga mig i tid och allt det där. Samtidigt så känns det ändå som jag har blivit starkare. De sjuka tankarna kommer hela tiden men skillnaden är vad jag gör med dom. Jag får kanske leva med att tankarna kommer men bryr jag mig inte om dom så spelar det inte lika stor roll. Jag har själv märkt att jag är mer avslappnad när det gäller maten och oplanerade saker. I helgen när vi beställde mat så hade mamma sagt att till att jag inte skulle ha någon dressing men när jag öppnade locket till min skaldjurssallad så var där ändå något som såg ut som dressing över en liten del. Förr hade jag blivit sur och arg och vägrat röra maten. Nu tog jag ett djupt andetag och försökte att ignorera skriken inuti huvudet. Jag vågade smaka och insåg att det nog bara var citron och dill, men att var det än var så skulle jag inte dö av det och gå upp i vikt. Så där är ett exempel på hur jag numera kan hantera sådana situationer på ett bättre sätt. Sen fungerar det inte alltid och jag kan fortfarande vägra äta någonting för att det inte var som jag hade tänkt, men jag är på rätt väg i alla fall.
 
Nu ska jag faktiskt snart gå och lägga mig. Jag tänkte gå upp tidigare imorgon så att jag hinner plugga en del på förmiddagen, för jag blir så rastlös sen... Dessutom så är jag jättetrött och då ska jag gå och lägga mig. Punkt slut.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0