Vissa stunder är bättre än andra


 
Jag blir ibland väldigt förvånad när jag gör saker som jag inte brukar klara av. Det hände nu bara för någon timme sedan. Jag låg i skönt i sängen och tittade på en gammal serie med en mjuk och stor kudde bakom huvudet och benen uppe på bolltäcket. Jag sträckte mig då och då framåt för att trycka på en knapp på fjärrkontrollen. Detta gjorde jag nog i sådär en och en halv timme. Helt plötsligt vaknade jag upp och insåg vad jag höll på med. Jag ligger stilla och tittar på ett program utan att göra någonting annat samtidigt, som typ att knappa på iPhonen eller ha datorn i knäet eller lösa korsord. Jag låg bara där skönt och stilla och skrattade åt en gammal favoritserie. Det går knappt att beskriva hur bra det kändes. Detta låter säkert konstigt för många men för mig är dessa stunderna så sällsynta. Sen jag blev sjuk har jag haft svårt med tv-tittande, läsning och så vidare. Sånt som kräver koncentration helt enkelt men det känns som om det mer och mer kommer tillbaka. Vissa dagar går det bra, andra inte alls då myrorna i benen är alldeles för många och ångesten bankar lite väl hårt på mig. Så även om dessa stunderna är ganska sällsynta fortfarande så känns det väldigt bra att de kommer då och då.
 
Det har varit en helt okej dag annars också. Det höll på att gå helt galet i förmiddags men jag klarade av att hålla mig på banan. Det blev inte så mycket sol som de hade sagt och när jag kom ner till stranden så såg jag mörka moln torna upp sig på himmlen. Jag hade planerat att sitta där och njuta och lyssna på dagens sommarprat så jag tänkte att molnen försvinner väl, men icke - det började regna efter ungefär en halvtimme så då fick jag snabbt packa ihop och ta skydd under ett träd. Jag klarade mig hem utan att bli alltför blöt i alla fall och sen pausade jag en stund hemma innan jag gick till stallet. Sedan har kvällen ägnats åt att grilla, äta godis (ångesten kom som ett blixtnedslag... ), promenad med lillasyster och sen jordgubbar och tv-tittande. Helt okej ändå.
 
Nu har jag packat väskan och imorgon bitti åker pappsen och jag till Österlen. Jag ska leka bonde lite och hjälpa pappa. Sen tänkte jag stanna där någon dag extra och hitta på något roligt. Kanske cykla till Simrishamn och bada om det är fint väder, eller cykla någon annanstans eller hitta på något annat. Jag får se. Det ska bli mysigt i alla fall. Och nu ska jag fortsätta titta på min gamla favoritserie och sen sova. Det blir ju inte sådär jättemånga timmars sömn inatt... men man kan inte få allt. Jag får sova i bilen istället.
 
When you feel like hope is gone,
look inside you and be strong
 
Mitt strandmys förstördes...

 

Kommentarer
Postat av: Hanna

Det låter trevligt ditt liv egentligen. Synd att ångestfanskap och mat och hela den där biten ska förstöra så mycket.

2013-07-02 @ 08:55:40
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0