Det är lätt att glömma bort det som händer här och nu


 
December går så himla fort, och det tycker jag inte om. Jag hinner inte med allt jag vill göra och jag får tänka på att ta djupa andetag för att inte stressa upp mig för mycket när jag tänker på det jag har kvar att fixa innan julafton. Det är ju saker jag tycker är jobbiga, utan enbart roliga men det är som sagt tiden som är den stressande faktorn. Men det löser sig och trots att tankarna snurrar runt i alldeles för hög fart försöker jag att vara i nuet och fokusera på det jag gör för stunden och inte tänka på allt annat... det går faktiskt ganska bra.
 
Jag har så lätt för att gräva ner mig i mina tankar, överanalysera och tänka framåt och bakåt alldeles för mycket. Det som har hänt har hänt, och så är det. Och det finns ingen mening med att gå och oroa mig för framtiden för det finns så mycket som kan hända på vägen. Livet kan vändas upp och ner på en sekund. Att gå och vara rädd för vad som kan hända, eller för den delen längta efter något hela tiden kan få en att glömma vad som händer just nu. Klart att man ska ha drömmar men man får inte glömma bort att leva i nuet. Det är en balansgång det där. Jag är själv väldigt bra på att fantisera ihop hur jag vill att framtiden ska bli och kanske just därför är jag inte alltid bra på att hantera det som händer här och nu. Eller också att jag gräver ner mig i det som har varit och tänker på det jag skulle gjort annorlunda... Jag vill bli bättre på att njuta av det som händer här och nu, att ta vara på de små stunderna som får mig att le i flera timmar efteråt eller som bara får mig att må bra och känna ett lugn i kroppen.
 
Nu ska jag fortsätta med julklapparna. Foton som ska på plats och klappar som ska slås in. Det är så kul att ge bort någonting som man vet att den andra personen kommer bli glad över.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0