Jag ska skriva en bok så att fler förstår vilket helvete det är


 
En sån där känslostorm igen. Massa, massa känslor. Varför? Jo, allt det där vanliga upp och ner och sen så tog jag mod till mig och gjorde en sak som jag har tänkt på ett tag nu. För ungefär en och en halv månad sen bestämde jag mig för att skriva ett avskedbrev till anorexin. Jag har velat läsa upp det innan men det har kommit tankar i vägen att jag inte får eftersom jag fortfarande har mycket att jobba med. Konstiga tankar kanske, men ja så har det varit. I alla fall så tog jag mod till mig idag och läste avskedsbrevet högt för första gången.
 
Det var självklart att min behandlare skulle vara den första som jag läste det för. Det var jobbigt att läsa det och jag tänkte bara på alla nätter då jag satt och grät över det jag hade skrivit. Det var längesen jag var så nervös men jag klarade av det. Responsen jag fick var fantastisk fin och det rörde mig djupt. Och även fast jag sa att jag ska tänka på det så har jag redan bestämt mig för att läsa upp det för de andra som går på Capio nu. Jag ska bara samla lite mod till.
 
Så en sak till. Jag har länge haft funderingarna på att skriva en bok eller något, men alltid när tanken har kommit så har jag slagit bort den. Skulle jag kunna skriva en bok? Fortsätt drömma liksom. Det har skrattats högt inuti mitt huvud ska ni veta. Men idag efter att min behandlare hade fått höra avskedsbrevet så sa hon just det att jag borde skriva en bok eller något och det avgjorde saken. Jag har lyckats skriva ner så bra vilket helvete anorexin är och det ska jag inte kasta bort. Först tänkte jag att jag måste bli friskförklarad innan jag skriver... men varför det egentligen? Visst, jag har en lång bit kvar på min väg men jag har kommit en bra bit också. Jag tror dessutom att skrivandet kan hjälpa mig att orka och vilja fortsätta framåt. Och tanken på att kunna hjälpa någon annan att förstå driver mig framåt. Idag hjälpte jag en människa att bättre förstå vilket helvete anorexin är och kan jag hjälpa fler så vill jag gärna göra det.
 
Jag är så tacksam att jag har människor runtomkring mig som påminner mig om att jag klarar av mer än jag tror. Tron på mig själv sviker ofta. Men jag ska klara av att skriva en bok. Självklart klarar jag av det. Jag har redan börjat skriva. Det kommer bli bra bara jag fortsätter tro på mig själv och livet. Jag kan också.
 
Det har varit en BRA dag. Tack.
 
 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Du kan absolut skriva en bok! Du skriver och uttrycker dig fantastiskt. :)

Svar: Tack :)
Sofie

2012-11-02 @ 14:28:54
URL: http://svartvitalinjer.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0